Wednesday, December 2, 2009

croatia, partea 2

dupa o noapte dormita la Senj, am intrat in partea continentala a croatiei, sa mergem la parcu national Plitvice. parcu asta national ii un complex de lacuri pe mai multe nivele, la o altitudine de 630 de metri coborand pana la 500 de metri. o apa ff curata, de culoare turcoaz, limpede de tot, intr-un peisaj superb, cu cascade mici si mari. intrarea ii 110 kuna de persoana, adica 55 de roni. nu am putut intelege niciodata cum de nu ne-o cerut nimeni biletele, nu ne-o verificat nicaieri, nu exista taxator la intrare/iesire, puteai sa intri fara sa dai un ban.
de la plitvice ne-am intors iar pe coasta, la Rijeka, dar cum nu am gasit nici un camping care sa ne placa, am dormit o noapte pe insula Krk, de acolo voind sa ajungem la ultimu punct a calatoriei, respectiv Pula.
astfel ca, dupa noaptea dormita pe Krk, am pornit catre zona Istra, peninsula Premantura si orasu Pula. in pula este un amfiteatru foarte fain in care se tin marea majoritate a concertelor de acolo, fiind cam singuru punct de interest turistic tip vechi. tot in pula am si luat si o muie faina, in sensu ca am platit pt o croaziera de 5 ore in juru unor insule, cu o ora pauza de inotat. daaaaaar, spre ghinionu nostru, ne-o anuntat prin radio ca o sa fie furtuna, si deci doar doua ore ne-am dus, pt ca capitanu nu se risca. o plouat si o fost furtuna exact atata cat ii la mine in camera cu geamurile inchise intr-o zi de iulie la amiaza.
in pula am stat vreo 3 zile, de unde am mers spre slovenia, unde am fost la pestera Postojna, una din cele mai mari din europa. intrare 18 euro/cap, cu ghid, cu explicatii, timp de 3 ore, bani care i-am investit zic io cu folos. si pt ca nu am gasit deloc cazare, ne-am dus spre Maribor, unde iar nu am gasit cazare, da io am gasit o sticla de cola si una de vodka pe o bordura, drept pt care le-am luat si baut. si cam asta ar fi.

rasarit:


insule:


plitvice:


Rijeka:


muc de tigara:


amfiteatru din pula:


companion de croaziera:


love:


maria la mal:


gluma romaneasca:


ac in carul cu fan:


No comments:

Post a Comment