Tuesday, October 22, 2013

O zi in Apuseni

Acum o saptamana si-un pic, ca sa profit de toamna care parca o venit foarte brusc, am facut o incursiune in satul/catunul... nu stiu exact cum sa-l definesc, pe numele lui Sagagea, judetul Alba si catre Stiolne. Am mai trecut prin el foarte rapid cu ocazia Maratonului Apuseni, in iunie, si mi-o placut extrem de mult, chiar daca l-am vazut cu trepidatii si cu pulsu ridicat.
Asa ca, sambata de dimineata am plecat spre Campeni, iar la Posaga am facut o dreapta strategica spre Posaga de Jos, apoi Posaga de Sus, si-am continuat tot inainte spre Sagacea pe un drum nu foarte bun, da nici foarte rau. Am lasat masina pe marginea drumului, sa nu incurce pe nimeni, si-am incercat sa refac o portiune din traseul de la maraton. Asa ca, am mers pe ceea ce parea a fi un curs de apa, dupa care am luat-o pieptis in sus pe deal, de unde incepea deja se se vada extraordinar cum incet se schimba coloritul.Am intalnit si-o specie interesanta de purcel...Apoi am continuat cu urcusul, Sagagea devenind tot mai mica si mai frumoasa


Sus in coasta am dat de traditionalele grajduri din Apuseni, acum toamna fiind toate goale, dar primitoare.


Spre Stiolne am mers printr-o padure de arama, iar cand am iesit din ea, era prea departe, asa ca inapoi pe drumul ce se vedea, spre Stiolne.


Am ajuns dupa inca vreo jumate de ora, si-o fost numa bine de-am mancat un pic si-am si dormit de-amiaz. Mi-i s-o parut foarte interesante capitele, nu am mai vazut asa... o coada impletita pana acuma pe vreuna, si nici nu-mi dau seama de ce se face.

Dupa somn, am luat-o la pas inapoi spre masina, cu un mic ocolis pe deasupra, sa vedem Scarita-Belioara.
Cand am ajuns deasupra la Sagagea, incepea soarele incet sa apuna dupa un deal, in timp ce dupa altu luna incepea sa se vada.
Mai jos l-am lasat pe-un nene si pe calu lui sa urce la deal, dupa lemne cred, si cand s-o impotmolit, i-am dat o mana de-ajutor sa ia curba cum trebe.Si pe urma, am mers pana langa biserici, ca se vedea frumos, si inapoi acasa, cu promisiunea ferma de a mai merge, ca-i prea frumos.


Si pe final, ca sa ma laud, am castigat premiul special la un concurs foto intitulat "Summer in Romania", organizat de www.uncover-romania.com
Am participat cu o poza de la Zetea din primavara  si... mai multe detalii aici

No comments:

Post a Comment