Wednesday, November 3, 2010

parang - ziua 4

dupa trezitul de dimineata, mancat mic dejun si restu tabieturilor, am luat-o la mers asa, in jurul Petrosaniului, sa vedem cam unde si ce am mai putea face.
prima oprire o fost la pestera Bolii, unde fara sa ne dam cu seama, am intrat fara sa intrebam daca se poate aprinde un bec, sa vedem si noi ceva. am avut noroc cu un grup de turisti care o venit impreuna cu ghidul si o aprins luminile, ca altfel nu am fi facut nici o poza si nici nu am fi vazut cat de faina ii pestera. noroc si mai mare o fost ca nu am platit nimic pentru asta, ghidu respectiv fiind maghiar, si cred ca ne-o lasat fara sa platim, ca eram cu masini de mures si harghita. nagyan szep!


de la pestera bolii, am vrut sa vedem alta pestera, undeva prin satul ohaba, vreo 8 km de la drumu principal, dar am aflat ca nu se poate intra in ea, pentru ca-i inundata. dar, chiar si asa, am vrut sa mergem sa vedem macar intrarea, numai ca ne-am ratacit. nu toti ce-i drept. asa ca am coborat la masini, si pentru ca era tarziu, am vrut sa mergem la Sarmizegetusa.
habar nu am avut ca is vreo 3, asa ca nu am ajuns la aia care trebuie, decat in satul cu acelasi nume, unde nu este nici o cetate.
am cautat un loc de pus cortu, pe o ploaie ce tocmai se pornise, da nu am gasit nicicum, asa ca, dupa cateva ore de umblat de-ampulea, ne-am hotarat ca mergem la Sibiu, si dormim acolo peste noapte.
in urmatoarea dimineata, pe drumul catre casa, am intrat pe valea Ampoiului, la calcarele de la Ampoita, si am fost si in Cheile Ampoitei, de unde am vrut sa urcam pana la pestera Liliecilor, dar nu am putut ajunge din cauza unui bustean pe care l-am rupt. si cam asta o fost.


un concediu si un final de "cariera" la fostu loc de munca, perfect!

No comments:

Post a Comment